"Fazan cu ciuperci"

Fazan cu ciuperci

Ingrediente:
Cantitatile date sunt pentru 6 portii

1 fazan, 400gr ciuperci, 100gr unt, 1 lingura faina, 30gr bulion, 1 legatura patrunjel verde, 1 pahar vin alb, sare, piper, 50gr ceapa.

Mod de preparare:

Se portioneaza fazanul, se sareaza, se da prin putina faina si se prajeste pe ambele parti in unt sau in ulei fierbinte. Dupa ce carnea s-a rumenit, se scoate si se pune in alt vas, iar in grasimea ramasa se prajeste ceapa taiata marunt pana ce se caleste. Dupa aceea se adauga ciupercile spalate si taiate subtire. Se prajesc pana scade zeama pe care o lasa. Se adauga bulionul, piperul pisat, se stinge cu vin si se rastoarna peste bucatile de fazan prajit, se mai adauga o ceasca de apa calda si cu totul se lasa sa fiarba la foc mic, pana se inmoaie carnea. Intre timp, daca sosul este prea scazut se mai adauga apa calda, se potriveste de sare si se mai da in fiert. Mancarea trebuie sa fie scazuta. Se serveste cu patrunjel verde, taiat marunt.

va doresc pofta buna

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s