"Rulouri de piept de curcan cu prune si gutui"

Ingrediente

1 bucata de ~ 800 de grame de piept de curcan
6 prune fara samburi, taiate in felii, si o gutuie mica taiata in cuburi
1 lingura de mustar
1-2 linguri de faina
300 ml. de supa de pasare
60 de ml. de vin rosu
50 de ml. de ulei de masline extravirgin
1 ceapa mica
sare, piper

mod de Preparare

Se taie carnea in 8 felii pe cat posibil egale, care se bat cu ciocanul pentru snitele, se sareaza si se pipereaza

Se ung feliile astfel pregatite cu mustar, si pe fiecare se aseaza prune

Respectiv gutui (am pregatit 4 rulouri cu prune si 4 cu gutui)

Fructele care raman vor servi la prepararea sosului.
Se ruleaza strans fiecare bucata de carne cu fructele in interior si se fixeaza cu scobitori

Intr-o tigaie, se pun la incins 30 de ml. de ulei. Rulourile de carne se dau prin faina si se rumenesc rapid in uleiul incins

Pe masura ce se rumenesc, rulourile se scot pe o farfurie calda si se pastreaza acoperite.
Se toaca marunt ceapa. Intr-o cratita se incinge restul de ulei. Ceapa se pune la calit si cand devine sticloasa se adauga fructele ramase

Ceapa si fructele se calesc 1-2 minute impreuna, amestecand continuu, apoi se adauga rulourile de carne si sucul pe care l-au lasat si se stinge imediat cu supa fierbinte. Se adaga si vinul

Se fierbe la foc mic, acoperit, aproximativ 40 de minute, completand cu apa fierbinte lichidul evaporat. Cand carnea este moale (furculita intra cu usurinta in ea) se descopera cratita si se mai lasa sa fiarba in clocote mici pana ce sosul scade

Rulourile se scot din sos si se indeparteaza scobitorile; se pastreaza la cald, acoperite.
Sosul se da prin sita, apoi se infierbanta din nou, se potriveste gustul de sare si piper, eventual se mai subtiaza cu putina apa fierbinte (sau, dupa gust, smantana).
Se servesc rulourile acoperite cu sos, alaturi de o garnitura la alegere. Eu, pentru ca acest festin sa fie chiar de neuitat, le-am acompaniat cu taiteii lati cu cartofi , pe care nu i-am facut cam demultisor si de care ni se facuse dor si cu un compot de prune, in loc de salata.

 Bucatarul viorel

va doresc pofta buna

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s