"Pizza haiduceasca"

  •  

    Pizza haiducească

  •  
  •  
  •  
  • Timp preparare: 30 minute
  • Complexitate: Uşoară
  • Buget: Ieftin
Am numit-o aşa pentru că am pus muşchi haiducesc, un mezel de casă, uscăţel, învelit cu un strat de condimente şi piper… o bunătate. Prefer să cumpăr pentru preparate de genul ăsta produse tradiţionale, nu din magazin, ci de la cei care le pregătesc şi le afumă în propria gospodărie. Am mai pus şi nişte măsline verzi umplute cu usturoi… pe care le-am luat azi pentru prima dată şi chiar mi-au plăcut. A ieşit foarte bună şi te scoate cu brio din impas când ori te grăbeşti, ori ai musafiri.

Ingrediente

  • apă caldă
  • făină
  • drojdie proaspătă
  • ulei
  • sos de roşii
  • muşchi haiducesc (sau alt mezel la alegere)
  • măsline umplute
  • măsline feliate
  • caşcaval
  • busuioc uscat

Mod de preparare

Se face un aluat din apă caldă, drojdie, făină şi puţin ulei. Trebuie să iasă nelipicios şi destul de moale, dar bun de întins.
Se aşează în tava de pizza, se unge cu puţin ulei şi sos de roşii, apoi se presară deasupra busuioc uscat.
Se taie muşchiuleţul în cubuleţe, apoi se presară peste pizza. Se adaugă şi măslinele, apoi cașcaval şi ras şi tăiat fâşii.
Se dă tava la cuptor pentru 10 minute.
Se serveşte cu ketchup.
 Bucatarul viorel

va doresc Poftă bună!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s