"Pizza GoodFood"

  •  

  •  Pizza GoodFood
  •  
  •  
  • Timp preparare: 1 oră
  • Complexitate: Uşoară
  • Buget: Mediu
Am numit-o aşa pentru că reţeta blatului o am dintr-o revista GoodFood.Vreau să vă spun că am fost încântată foarte tare de cum a ieşit şi cu siguranţă o voi mai folosi şi altă dată când voi mai face pizza.Încercaţi şi voi şi spuneţi-mi cum vi s-a părut.

Ingrediente

Blat:

  • 175 g făină
  • 10 g mălai
  • 1/2 linguriţă de sare de mare
  • 12 g  drojdie proaspătă
  • 140 ml apă călduţă
  • 1 lingură ulei de măsline plus extra

Topping:

  • sos de roşii (eu am pus sos pizza făcut în casă şi primit cadou)
  • mezel crud-uscat
  • măsline
  • porumb
  • 1 ou
  • ulei de măsline
  • caşcaval afumat

Mod de preparare

Se pregăteşte aluatul:  într-un castron se pun făina cernută, mălaiul, sarea, uleiul de măsline şi drojdia dizolvată în 40 ml apă călduţă din cei 140 ml. Se amestecă totul. Rezultă un aluat moale care se dă deoparte pentru 15 minute.
După acest timp se frământă pentru 2 minute pe masa unsă cu puţin ulei. Se pune din nou la odihnit timp de 10 minute, după care se mai frământă o data şi se lasă iar 15 minute.
Aluatul se întinde de data asta pe masa presărată cu făină în foaie potrivit de subţite. Se pune în tava de pizza unsă cu foarte puţin ulei de măsline. Se unge şi aluatul cu un pic de ulei, se pune şi sosul de roşii, după care se întinde oul bătut ca pentru omletă,mezelul, porumbul, măslinele fără sâmburi şi caşcavalul.
Se coace în cuptorul preîncălzit cam 12….maxim 15 minute.

 Bucatarul viorel

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s