"Pizza Geany"


 

Ingrediente
Aluat 
230 g faina (eu am facut din 100 g faina alba + 130 faina integrala)
7 g drojdie prospata /1 lingurita drojdie uscata
130 ml apa calda
1 lingurita zahar
1 lingurita sare
1/2 lingurita de otet
10 ml de ulei

Umplutura
250 ml sos rosii
1 ceapa
1 rosie
ardei iute sau 1/2 ardei verde
2 ciupercute
cateva masline
sunculita/carnati/carnita
250 g branzeturi/mozzarella
busuioc uscat / oregano uscat

Mod preparare
Se dizolva drojdia, zaharul si sarea in apa calduta, apoi se amesteca toate ingredientele si se framanta un aluat elastic, deloc lipicios; se lasa la crescut, timp in care se taie legumele.

Dupa ce a crescut aluatul se intinde din el o foaie subtire, pe dosul tavii de aragaz (cea mai mare tava), apoi se pune sosul de rosii,  apoi ceapa, ardeii, rosiile, ciupercile, sunca/carnea, se presoara condimentele si se da la cuptorul preincalzit, pt 10 min. 
Se scoate pizza, se adauga branzeturile/mozzarela, se pun maslinele taiate desupra, si se mai da la cuptor pana se coace bine (10-20 min).

 
 
 Bucatarul viorel
 
va doresc pofta buna

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s