"Moorgi Kosha Curry de pui bengalez"

Kosha inseamna ceapa/usturoi/ghimbir prajite impreuna cu mirodenii intregi sau pisate, pana ce s-au dizolvat intr-o pasta groasa. Acest tip de curry este specific Bengalului (o regiune istorica ce astazi consta in mare din Bangladesh plus statul indian West Bengal).


Bucatarie: indiana
Dificultate: usor
Cantitate: 4 portii
Timp de preparare: 10 minute + marinare
Timp de gatit: 30 minute
Ingrediente:
500 g piept de pui dezosat, fara piele, taiata fasii
2 cepe rosii, feliate
1/2 ardei iute rosu, tocat foarte marunt
2 rosii, feliate subtire
3-4 linguri de ulei de mustar
sare
2 foi de dafin
1/2 cana cu apa, sau cata este nevoie
3 lingurite de curcuma
1 lingurita de boia dulce
1/2 lingurita de boia iute
1 lingura de ghimbir, ras
1 lingura de usturoi, tocat marunt
3 pastai de cardamom, putin zdrobite
4 cuisoare intregi
1 rulou mic de scortisoara
2 lingurite de boabe de coriandru, pisate
1/2 legatura de frunze de coriandru proaspete, tocate marunt
Instructiuni:
Se sareaza carnea si se presara cu 2 lingurite de curcuma. Se stropeste cu 1/2 lingura de ulei, se amesteca si se lasa la marinat minim 15 minute, maxim 1 ora.
Se incing 2 linguri de ulei intr-o tigaie mare, la foc iute. Se adauga o treime din ceapa, se sareaza si se prajeste 4-5 minute, sau pana cand se rumeneste si se face crocanta. Se scoate cu o spumiera si se pune la scurs, pe prosoape de hartie.
Se adauga in tigaie foile de dafin, ardeiul iute, ghimbirul, usturoiul si restul de ceapa. Se sareaza si se prajesc 4-5 minute, sau pana se rumenesc. Se adauga 2-3 linguri de apa si se amesteca la foc mic-mediu, continuand gatitul 3-4 minute, astfel ca ceapa sa se dezintegreze – lichidul trebuie sa capete o culoare bruna.
Se adauga restul de curcuma, boia dulce si boia iute. Se amesteca bine si se gatesc mirodeniile 2 minute, la foc mic.
Se adauga carnea si rosiile. Se sareaza si se amesteca. Se adauga cardamom, cuisoare, scortisoara, restul de ulei si 1-2 linguri de apa. Se da in clocot mixtura, se acopera tigaia, se micsoreaza flacara si se mijoteaza 12 minute.
Se scoate capacul si, daca mai exista apa in tigaie, se mareste flacara. Se adauga coriandrul macinat si se gateste, fara capac, pana ce s-a evaporat lichidul iar curry-ul are consistenta dorita de dvs.
Se ia tigaia de pe foc, se adauga frunzele de coriandru si se amesteca. Se serveste curry-ul presarat cu ceapa prajita, alaturi de orez fiert sau de paine naan.
Sfaturi:
Ulei de mustar, cardamom si curcuma se gasesc la Bacania Veche, str. Barbu Vacarescu nr. 49 si la Ki-Life, in Piata Amzei.
Daca nu gasiti coriandru proaspat, folositi patrunjel. Nu este inlocuitorul ideal, dar este cea mai buna solutie la indemana.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s