"Friptură de curcan cu sos de vin la cuptor"

 

„Friptură de curcan cu sos de vin la cuptor”

  Ingrediente
  • 3-4 pulpe de curcan
  • usturoi
  • cimbru
  • boia dulce
  • măghiran
  • dafin
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline
  • vin alb sec 
  •  
Mod de preparare
 
 
Pulpele de curcan se spală cu apă rece, se usucă cu şerveţele de hârtie, apoi se crestează cu ajutorul unui cuţit. 

Se pregăteşte sosul de usturoi aromatizat: se pisează usturoiul, se freacă cu puţin ulei, apoi se diluează cu un pahar de vin.

Se adaugă apoi condimentele, se amestecă şi se lasă 10 minute. 
Amestecul de condimente se toarnă peste pulpele aşezate într-un vas termorezistent uns cu puţin ulei de măsline. 
Vasul se acoperă şi se bagă în cuptorul preîncălzit la 200 grade timp de 1-1,5 ore. 

La final, se lasă 10 minute fără capac pentru a se rumeni frumos.

 Bucatarul viorel

va doresc pofta buna

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s