"Chifteluţe de curcan cu cuscus"


 ingrediente

Aveţi nevoie de:
– ½ linguri de ulei de măsline
– 1 ceapă mare tocată fin
– 1 ţelină (320 g), tocată fin
– 3 morcovi (320 g), tăiaţi fin
– un dovlecel (320 g), tăiat fin
– 1 kg de carne tocată de curcan.
– ierburi aromate

– 150 g cuscus

Mod de preparare
Într-o tigaie mare, puneţi uleiul de măsline, apoi adaugaţi legumele şi le lăsaţi la foc până să se înmoaie. Le luaţi de la foc şi le daţi la răcit pe o hartie de copt.
Preîncălziţi cuptorul la 180 grade Celsius. Între timp, într-un castron mare amestecaţi carnea cu dovlecelul şi apoi cu celelalte legume care au fost călite puţin. Amestecaţi bine şi apoi faceţi chifteluţele. Asezaţi-le într-o tavă în care aţi pus hârtie de copt şi daţi-le la cuptor pentru 25-30 de minute, până capătă culoare arămie.

Cuscusul se toarnă în 175 ml de apă fierbinte, se acoperă cu un capac şi se lasă 10 minute. Apoi se mestecă cu o furculiţă.  Deasupra se poate presăra busuioc proaspăt.

Bucatarul viorel
va doresc pofta buna

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s