"Burgeri de curcan"


 

Timp de gatire: 00:10 ore
Timp Total: 04:40 ore
Numar portii: 6 portii
Grad de dificultate: usor

Ingrediente burger de curcan:

  • 700 de grame de carne de curcan provenind de la spate, piept si picioare (de preferat in amestec, nu doar piept)
  • 1 ceapa rosie medie (100 de grame)
  • 3 catei de usturoi
  • 60 de ml. de supa de pui
  • 2 linguri de sos worcester
  • 3-4 ramurele de patrunjel verde
  • 2 crengute de rozmarin
  • 2-3 ramurele de cimbru proaspat
  • 8-10 frunze de salvie
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita de piper
  • 1/2 lingurita de nucsoara proaspat razuita
  • 2 linguri de ulei
  • in plus: ulei pentru modelat bugerii la final
  • pentru servit: chifle (1/portie), mustar (preferabil de Dijon), ketchup, felii de rosii, ceapa rosie feliata, frunze de salata verde, felii de cascaval (optional)

Preparare:

Inainte de toate, pentru ca tot a venit vorba despre principalul protagonist, va prezint curcanul cu care m-am luptat ceva timp ca sa-l transez. Raportati-i dimensiunile, asa cum se vede in poza, la cele ale mesei de bucatarie pe care o ocupa aproape in totalitate. Din transarea monstrului au rezultat destule bucati pentru si mai destule preparate din carne de curcan, acesti burgeri fiind doar inceputul🙂.

1.Asadar, am trecut prin masina de tocat carne cu sita mica 700 de grame de bucati transate din pasaroiul pe care l-ati vasut deja, fara piele si fara bucati de tesut conjunctiv, cum ar fi pielite, tendoane etc. (poza 1).
2.Ceapa rosie se toaca fin, usturoiul se zdrobeste. Cele 2 linguri de ulei se incing intr-o tigaie, se adauga ceapa si usturoiul si se calesc la foc mic pana ce ceapa devine translucida (poza 2), apoi se lasa deoparte sa se racoreasca.
3.Verdeturile (de la rozmarin doar frunzele, la fel si de la cimbru, fara crengutele lemnoase) se toaca cu cutitul cat mai fin posibil (poza 3).
4.Se pune intr-un castron carnea tocata, se adauga ceapa si usturoiul calite, sarea, piperul, sosul worcester, nucsoara razuita apoi si verdeturile tocate (poza 4).
5.Se framanta bine (sau se malaxeaza la robot) toate ingredientele, adaugand putin cate putin din supa de pui rece. In final, trebuie sa se obtina o compozitie bine legata, care se pune intr-o farfurie (poza 5), se infoliaza cu film alimentar si se da la rece pentru cel putin 4 ore, acest timp de asteptare fiind, de fapt, ceea ce dureaza cel mai mult la aceasta reteta.
Pasta de burgeri de curcan astfel preparata se poate pastra la congelator pentru a fi folosita cu alta ocazie, sau se pot pastra la congelator burgerii gata modelati.
Odata timpul de asteptare trecut, se imparte compozitia in 6 mingi egale, cam de dimensiunea unei lamai. Pe un plan de lucru uns cu ulei (o tava) se formeaza burgeri de marime egala, cam de 1-2 cm. grosime.

Burgerii de curcan se pun pe gratarul foarte bine incins (sau intr-o tigaie cu pereti grosi, incinsa bine) si se frig cate 4-5 minute pe fiecare parte.

Optional, dupa ce burgerii se intorc, se poate pune deasupra fiecaruia cate o felie de cascaval care se va topi in ultimele 4-5 minute de gatire.
Se monteaza burgerii cat sunt fierbinti, astfel: se taie chiflele pe jumatate, optional se si prajesc putin pe gratar, partea de la baza se unge cu mustar, se adauga 1-2 frunze de salata verde, burgerul gatit, felii de rosie si de ceapa dupa gust, ketchup si se acopera cu a doua jumatate de chifla.

Se savureaza calzi si… creeaza dependenta🙂. Ca udatura, coca-cola nu-i obligatorie, o bere buna se potriveste cel putin la fel de bine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s