Salată orientală

Salată orientală

 

Reţetă culinară: Salată orientală

• Număr de porţii: 3
• Timp de preparare: 30 min.
• Complexitate: scăzută.

Ingrediente:

  • 300 g cartofi
  • 1 ceapă albă
  • 2 ouă
  • 1 lingură cu ulei
  • 10 g muştar
  • 1 lingură cu zeamă de lămâie
  • sare
  • pătrunjel verde

Mod de preparare:
Spală cartofii şi pune-i la fiert întregi, în coajă, în apă cu sare. Când sunt fierţi, trece-i printr-un jet de apă rece, după care taie-i cubuleţe. Spală, curăţă şi taie ceapa în felii subţiri. Fierbe ouăle 15 minute, trece-le printr-un jet de apă rece, decojeşte-le şi taie-le felii.

Amestecă uleiul cu muştarul şi zeama de lămâie şi adaugă puţină sare. Pune într-un castron cartofii, ouăle şi ceapa. Adaugă sosul peste salată. Presară puţin pătrunjel verde tocat mărunt.

Ştiai?:
Oul se poate consuma fără restricţii în diabet, încadrându-se în categoria alimentelor cu indice glicemic foarte scăzut. Oul fiert moale este mai uşor digerabil decât cel tare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s