File de novac la cuptor cu broccoli si morcovi

De curand am descoperit un tip de peste pe care acum dupa ce l-am incercat vi-l recomand sa-l incercati si voi. Este vorba de novac, noi am cumparat un file mare de novac, care a avut un kg.

Are gustul asemanator cu pastravul si are avanatajul ca fiind un peste mare n-are decat oase mari. E imposibil sa nu le vezi si sa nu le ocolesti:)) Noi l-am mancat fara probleme, ca pe o friptura. (Am o mare teama de oasele de peste mici si ma si enerveaza sa stau juma de ora numai sa le aleg pana imi trece si pofta de mancare).

L-am pregatit la cuptor, cu legume si multa lamaie. E mega extra gustos si sanatos si voi incerca sa-l gatesc si sub alte forme.

Am folosit:

  • 1 file de novac, 1 punga de legume congelate (broccoli, morcovi, conopida), cateva boabe de mazare, 1 lamaie, condimente pt peste, sare, 1 pahar cu vin, 1 pahar cu apa, putin ulei de masline.

Fiind foarte mare file-ul meu, l-am taiat pe jumatate si l-am pus in 2 tavi. Am uns inainte tava cu putin ulei de masline.

Am condimentat pestele, am asezat pe langa el legumele si l-am „imbatat” cu vin si apa.

Am pus si felii de lamaie deasupra lui.

L-am pus la cuptor la foc potrivit aproximativ 25 – 30 de minute.

La jumatatea coacerii l-am scos din cuptor si l-am stropit cu zeama de lamaie.

A fost o cina usoara si foarte gustoasa!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s