ZACUSCA CU FASOLE BOABE

ZACUSCA CU FASOLE BOABE 

 

 

 

 

 



Din categoria pivnita plina cu de toate, azi  vreau sa  postez reteta de zacusca cu fasole  boabe, din care au iesit 24 de borcane de 370 g si 5 borcane de 720 g. 
Asadar, ca sa iasa atitea borcane, am  folosit :  5 kg de rosii, 2,5 kg de ceapa, 10 kg de gogosari, 2,5 kg de fasole bobi verzi, 1 kg de patrunjel  radacina, 1 kg de morcov,  1,5 l de ulei si piper, sare, foi de dafin, frunze de patrunjel si telina. 
Am calit ceapa in ulei, am adaugat morcovii si  patrunjelul  cubulete, sucul de rosii, sarea, piperul, foile de dafin si se lasa  la fiert pina ce se alege putin uleiul ( cam 30 de minute).Apoi se pun bobii de fasole care au fost deja fierti , gogosarii copti, curatati si taiati cubulete si  frunzele de telina si patrunjel. Se lasa totul la foc mic, pina ce capata consistenta, cam 60 de minute. Se pune in borcane fierbinti  si se  sterilizeaza cam  60 de minute  dupa care se pune in paturi groase  pina ce se racesc  borcanele , adica aproximativ 2 zile . 
Zacusca este foarte buna, practic este o mincare de fasole la borcan, cu piine proaspata si un castravete murat alaturi, mai alungi o mincare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s