Pastrav la gratar

 

Pastrav la gratar

 

 
 
 
 
Ingrediente
  • Pastrav – 4 buc
  • Cimbrisor verde
  • Lamaie – 3 buc
  • Sare
  • Piper
  • Ulei de masline

O reteta usor de preparat si de digerat, dar extrem de gustoasa, este pastravul la gratar.

Mod de preparare Pastrav la gratar

Daca cumparam pastravul intreg, il curatam bine in interior si ii scoatem urechile. Iar daca este deja curatat, ne asiguram ca este bine curatat, si ii scoatem urechile.


In interiorul pestelui punem lamaia taiata felii si firele de cimbrisor crud. Deasupra il ungem cu ulei de masline, si presaram sare si piper. Pe tigaia grill incinsa il asezam “confortabil”, si il lasam aproximativ 5 minute pe fiecare parte, pentru a nu se arde.
Daca pare ca nu este facut suficient, putem sa il asezam pe o tava invelita in staniol, si sa il mai tinem aproximativ 15 minute in cuptorul incalzit la 180 de grade (foc mediu).

Pofta buna!

Lasă un comentariu