CASTRAVETI LA OTET-dupa reteta bulgareasca


CASTRAVETI LA OTET-dupa reteta bulgareasca

Ingrediente:
castraveciori
sare
zahar
boabe de mustar
boabe de piper
ceapa
marar uscat
cimbru
otet alb, de vin
apa




Preparare:

Se spala castravetii. Ceapa se taie rondele fine. In fiecare borcan se pun: cateva boabe de mustar, cateva boabe de piper, cateva feliute de ceapa, cimbru si marar uscat.

Se aseaza castraveciorii in borcan, cat mai bine cu putinta, asa fel incat sa ramana cat mai putin spatiu.

In fiecare borcan de 800g se pune cate o lingura rasa de sare, o lingura cu varf de zahar, otet de doua degete si se completeaza cu apa. Se sigileaza si se aseaza pe capac pentru 5 minute.

Se invelesc borcanele cu hartie de ziar sau cu carpe si se pun intr-o cratita larga la fiert cu apa rece. Sunt gata cand a inceput sa fiarba zeama din borcan iar castravetii si-au scimbat culoarea.

Se scot borcanele din cratita in care au fiert si se invelesc cu paturi.
Cand s-au racit complet se aseaza in camara.

Dupa 10 zile se pot manca.
Se pot pastra si 2 ani!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s